четвъртък, 7 януари 2010 г.

Сръбският „Курир”: Бойко Борисов е чист мафиотски бос!


Сръбският таблоид „Курир” се опитва да алармира ЕС за опасността, която носи премиерският пост на Бойко Борисов. „Чист мафиотски бос е застанал начело на България” – пише сръбският журналист. Той обвинява премиера в множество престъпления, включително и убийства.



По заповед на Борисов в държавата бяха извършени много неща на тъмно, които да разчистят пътя му към властта – смята авторът на статията. Журналистът се позовава на свои източници от сръбските сили за сигурност, които разследвали стари контакти на Бойко Борисов с видни тамошни мафиоти.

„Сърбия трябва да сезира с материала си ЕС, който пък трябвало да преосмисли отношението си към България, след като страната е управлявана от силов бос” – пише още журналистът.
„Статията не е анти-българска, тя е по-скоро анти-Борисов, но това не е изненада – в. „Курир” недолюбва българския премиер и често остро го критикува” – изразяват мнение медийни експерти в западната ни съседка.

„Това е пълен пасквил! Погледнете, че в материала няма никаква конкретика. Някой е писал, като е гледал в тавана. „Курир” не за първи път си позволява такава злостна вметка, но в Сърбия това е жълт таблоид без информационна тежест” – коментира експерт от нашата правителствена информационна служба.

Или както се казва в един афоризъм за Б. Б.: „Когато някой нападне Бойко Борисов, в дознанието полицията записва код 45-11 – „самоубийство“.